Kalap méret azért rendkívül fontos, hiszen, hogy ha nem a megfelelő méretű kalapot választjuk ki a magunk számára, akkor nem lesz kényelmes a viselése. Ha túl nagy a kalap, akkor elfújja a szél. Mint ahogyan azt egy korábbi cikkünkben is írtuk, a megfelelő kalap kiválasztásához több szempontot is figyelembe kell venni.

 

  • Alapanyag
  • Forma
  • Minőség
  • A kalap mérete

 

Ahhoz, hogy meghatározzuk pontosan a fej méretünket, nincsen szükségünk másra, mint egy ruhacentire. Az alábbi videóban Schilling Kolos pontosan bemutatja, hogy hogyan kell a méretet levenni a fejünkről. A szükséges idő, amíg a mérést elvégezzük, körülbelül 1 perc.

Kalap méret, fej méret meghatározása

 

Az emberi fej méretéről szóló videóban Schilling Kolos elmondja, hogy több projektje is elakadt azon a problémán, hogy a kedves megrendelő nem tudta megmondani a pontos fejméretét. A fejünk kerülete a legjobban egy centivel mérhető. A kapott méret, nincsen összefüggésben az intelligenciánkkal.

12 részes videó sorozat harmadik része, amelyben Schilling Kolos stylist bemutatja, hogyan tudjuk meg, hogy mekkora a fejméretünk. A kalap méret nagyon fontos, hiszen csak akkor fog pontosan illeszkedni a kalap, hogy ha a megfelelő méretű darabot választottuk. A mutatóujjunkat a fülünk fölé helyezzük, majd körbetekerjük a fejünkön, ott ahol a kalapot viselni szeretnénk.