Kalapos legfontosabb szerszáma a fa forma amit keményfából faragtak és formája pontosan megegyezik különböző kalapok részleteivel. Méretében is megegyezik az elkészítendő kalap méretével.

 

Ha egy cilindert, Fedora kalapot vagy bármilyen menő, trendi kalapot el szeretnénk készíteni, akkor szükségünk van a megfelelő faformára.

Minél több formája van az embernek, annál több fajta kalapot el tud készíteni. A 12 részes videóblog második részében Schilling Kolos a faformákat mutatja be.

 

A cilindernek, a western kalapnak is megvan a maga formája. A karima centiméterenként változik és minden kornak megvan a megfelelő formája. Csak akkor tudunk elkészíteni egy ’20-as évek beli kalapot, ha rendelkezünk a megfelelő faformával.

A férfi kalap viselésével kapcsolatos cikkünket itt tudod elolvasni. Ha az egyetemi talár sapkáról, szeretnél olvasni, akkor a cikkünket itt találod.

 

Amikor kalapot készítünk, mindig az arcformának a legmegfelelőbb formát választjuk. Nagyon fontos, hogy a kalap viselője magát szebbnek lássa, ezáltal boldogabb legyen. Ennek köszönhetően sikeresebb legyen az áletben.

 

A klasszikus fa formával, vízzel dolgozó “milliner” magyarul kalap készítő, a sok fa formának köszönhetően mindenkinek személyre szabottan, egyéniségének megfelelően tudja elkészíteni a kalapot.

 

A kalap alapanyaga, EURÓPAI UNIÓS és NEMZETKÖZI SZABVÁNYNAK MEGFELELŐ, környezetbarát. Nem tartalmaz a környezetre és az emberi szervezetre ártalmas anyagokat.

 

Számomra fontos a környezettudatosság, szeretem a Földet és szeretném megőrizni az elkövetkező generációknak, ezért olyan alapanyagokkal dolgozom, amelyek:

  • Vegyszermentes
  • Állatkínzásmentes
  • Állatkísérletmentes
  • A legszigorúbb Japán és
  • A legszigorúbb Amerikai vám előírásoknak is megfelel!