A Kincsem Parkban 2019. június 28 és 30. között rendezik meg a Derby és a Derby Fesztivált. Tavaly fantasztikus sikert ért el Esti Fény a Magyar Derbyn. A Magyar Ügetőben az elmúlt évben láthatták Veronica Fling győzelmét. Booksy az Agár Derbyben aratott győzelmet. Az ország legnagyobb kalapversenyén szintén a Kincsem Parkban vehettek részt. Akár ott voltak az elmúlt évben, akár nem idén mindenképpen érdekes lesz kilátogatni a Kincsem Parkba.

Öltözz csinosan és nevezz a Divat és kalap szépségversenyre! Nyerd meg az értékes díjak egyikét!

 

A versenyt szombaton 17:10-kor, vasárnap 17:50-kor rendezzük a Kincsem Parkban. Várunk!

 

Fődíj (Lady Derby):

2 főre szóló wellness üdülés a Geréby Kúria Hotel és Lovasudvarba.

 

A Divat és kalap szépségverseny zsürijében szerepel idén is Schilling Kolos kalaptervező, jelmeztervező, stylist, a Nemzeti Vágta jelmeztervezője és stylistja, akit az ELITE magazinban Magyar Kalapkirályként, a HazaiDivat egyik cikképen Magyarország Philip Tracy-jeként neveztek.

 

 

Royal Ascot

Ascot egy kisváros az Egyesült Királyságban. Az év legnagyobb társadalmi eseményei közé tartozik, amikor a királynő és a királyi család tagjai Ascotba vándorolnak egy ötnapos lóversenyre, ahol a világ legjobb verseny lovai szerepelnek. Az Ascoti Derbyn a legcsodálatosabb divatkölteményeket viselik a résztvevők. Sokan úgy gondolják, 1711-ben Anna brit királynő a Windsor Kastélyból lovagolt erre a helyre, majd azt mondta, hogy ez a hely remekül alkalmas lóversenyre.

 

Az első Derby

Az első alkalommal megrendezett eseményen hét ló versenyzett. Azóta minden évben megtartják ezt az eseményt, hagyománnyá vált. 1813-ban a hagyományt Parlamenti törvényekkel is megerősítették és 1839-ben 10000 font költségvetésből készült új lelátót nyitottak meg. 1913-ban a Parlament ismét törvényt alkotott, amely az Ascot hatóságot hozta létre, amely hatóság a mai napig is irányítja a versenyeket.

 

 

“Van valami a ló külsejében, ami jó az ember belsejének.”

Winston Churchill

 

Miért női nap?

1823-ban egy névtelen angol költő arról írt, hogy egy napon a nők, mint az angyalok, édesnek, isteninek tűnnek. Ez egy csütörtöki napon történt, amikor az Arany Kupa Napot tartották a fesztiválon. Azóta ezt a napot Női napnak is hívják.

 

A Derby név eredete

Derby 12. őrgrófja fogadást kötött Sir Charles Bunbury-vel, 1780-ban, amelynek a tárgya a lovaik gyorsasága volt. A fogadás értelmében a győztes egy trófeát kap, a vesztes jutalma pedig az lesz, hogy a verseny névadója lehet. Így vált közismerté az egész világon Derby neve, a győztes nevét pedig az enciklopédiák őrzik.

 

A Derby kifejezés

A Derby kifejezést a sporttól elválasztva is használjuk olyan események jelzőjeként, amelyek nagy volumenűek, kiélezettek.

 

“Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, és emberré a ló.”

Jókai Mór

 

Magyar Derby

A Magyar Derby a legrangosabb galopp verseny Magyarországon. A Magyar Derby 2400 méteres távja és a Nemzeti Díj 1600 méteres, illetve a St. Leger 2800 méteres távja alkotja a Hármas Korona verseny három nagy futamát.

 

Kincsem Park és Magyar Derby

A Kincsem Park építkezési munkálatai miatt 1921-től kezdődően Alagon rendezték a versenyeket. A Kincsem Park 1925-ben készült el, attól kezdődően, egészen napjainkig ott rendezik. 2000-ben a felújítási munkálatok miatt, ismét Alag adott otthon a rendezvénynek. A 83. Magyar Derby azonban már a felújított pályán kezdődhetett el.